Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /home/genbergs/must-sm.se/wp-content/plugins/astra-addon/addons/blog-pro/classes/class-astra-ext-blog-pro-images-resizer.php on line 166

Must-SM 2019 är igång

Just nu sitter de sex jurymedlemmarna och ska avgöra vem som gjort Sveriges godaste äppelmust 2019. De doftar, smakar och tänker. Det är 53 tävlingsbidrag – i 5 olika tävlingsklasser – som ska bedömas. Ett krävande arbete!

Någon gång under kvällen idag – 22 november – kommer de glada vinnarna att diplomeras och koras. Så snart vi har juryns resultat, publicerar vi det här!

I år är det 22 olika musterier, från Hudiksvall i norr till Trelleborg i söder, som kommer att tävla om titeln ”Sveriges Bästa Must 2019”.
De tävlar med sammanlagt 53 olika muster i fem olika klasser.

De fem tävlingsklasserna är:
Klarfiltrerad sortren äppelmust.
Ej filtrerad sortren äppelmust.
Klarfiltrerad blandade äppelmust av flera sorter.
Ej filtrerad blandade äppelmust av flera sorter.
Innovativa drycker där äppelmust utgör huvudingrediensen.

Årets jury:
Elke Jung – sommelier, journalist, Vinbanken
Titti Qvarnström – Michelinkock, Kreativ ledare för Folk Mat & Möten, ledamot av Skåneländska Gastronomiska Akademien.
Martin Ragnar – docent, författare, ledamot av Svenska Dryckesakademien, ledamot av Skåneländska Gastronomiska Akademien.
Kimmo Rumpunen – forskare, växtförädlare, dryckesutvecklare, ledamot av Skåneländska Gastronomiska Akademien.
Johan Swahn – forskare i sensorisk marknadsföring, kock, ledamot av Svenska Dryckes- akademien.
Anders Öhman – sommelier, vd Gustibus Wine & Spirit Academy.

Om arrangören:
MUST-SM arrangeras av föreningen Svenska Musterier – en sammanslutning av svenska musterier och mustaktörer som vill stärka och lyfta fram den svenska äppelmustens roll som självklart alkoholfritt dryckesalternativ.

Rulla till toppen
Scroll to Top